Jastrzębia Góra: Primavera Food DaysWszystkich miłośników kulinariów zapraszamy na największe Wydarzenie Gastronomiczne na Północy do Primavera Jastrzębia Góra.Wszystkich miłośników kulinariów zapraszamy na największe Wydarzenie Gastronomiczne na Północy do Primavera Jastrzębia Góra.
CEL
Zaszczepienie w uczestnikach miłości do kulinariów, wyłonienie talentów gastro, propagowanie zdrowego odżywiania!
KIEDY
W dniach 25 – 26 kwietnia w obiekcie położonym zaledwie 100m od morza odbędą się dwa prestiżowe konkursy kulinarne:
- II Turniej kulinarny PRIMA ZDROWIE
Primavera chcąc sprostać oczekiwaniom coraz bardziej świadomych Gości, dynamicznie rozwija swoją kulinarię w stronę zdrowia, dlatego oparliśmy na tej idei konkurs, który ma na celu wyłonienie spośród uczniów szkół gastronomicznych talentów, które w przyszłości będą reprezentowały zdrowe oblicze gastronomii.
W tym roku tematem przewodnim będą ryby morskie.
- XVI POMORSKIE POTYCZKI KULINARNE
Dorsz Bałtycki oraz policzki z dorsza - to temat i zadanie konkursowe uczestników XVI już edycji Pomorskich Potyczek Kulinarnych. W tym roku organizator postawiliśmy na to, aby było zdrowo,świeżo i przede wszystkim lokalnie! Kucharze, którzy wezmą udział w konkursie będą musieli przygotować danie główne (6 porcji) i będą mieli na to 1 godzinę 30 minut.Do konkursu zakwalifikowanych zostanie 12 kandydatów wśród zgłoszonych kucharzy pracujących, na co dzień w lokalach gastronomicznych, bez względu na rodzaj lokalu i lata praktyki w zawodzie.Uczestników obu konkursów oceni profesjonalne jury gwarantujące zachowanie wysokiego poziomu konkursu. Zwycięzcy XVI Pomorskich Potyczek Kulinarnych ogłoszeni zostaną po konkursie 26 kwietnia podczas uroczystej, wieczornej Gali w sali bankietowej Primavera Jastrzębia Góra. Organizatorem konkursu jest Dariusz Gwiazda, szef kuchni Primavera Jastrzębia Góra a gospodarzem eventu Primavera Jastrzębia Góra. Pomorskie Potyczki Kulinarne to jeden z najbardziej prestiżowych konkursów w Polsce. Uczestnicy konkursu będą mogli się ubiegać nominacje do Kulinarnego Pucharu Polski 2019.
DODATKOWO- obecność gwiazdy kulinarnej (warsztaty, live cooking, komentowanie zmagań)
- przestrzeń wystawiennicza
- strefa systemu Primalife (zdrowy styl życia)
- degustacje kulinarne
- edukacyjny program warsztatowo – wykładowy
- strefa grillowa
- nowinki i trendy kulinarne
SZCZEGÓŁY ZNAJDZIECIE TUTAJ: http://primaverafooddays.pl/
ZAPRASZAMY 25-26.04.2019 OD GODZINY 10:00 DO SALI KRYSZTAŁOWEJ PRIMAVERA JASTRZĘBIA GÓRA! WSTĘP BEZPŁATNY!
Harmonogram
czwartek, 25 kwietnia 2019
11:00 – 11:45
SALA PRIMALIFE - Ja w relacjach z innymi – jak budować dobre relacje? Prowadzący: Elżbieta Krzyżaniak
11:00 – 11:45
SALA GASTRO PROFFESIONAL - Jak maksymalnie wykorzystać każdy metr powierzchni usługowej?
12:00 – 12:45
SALA PRIMALIFE - Twoje decyzje zakupowe. Prowadzący: Sandra Chrzanowska
12:00 – 12:45
SALA GASTRO PROFFESIONAL - Przepis na #dobrykadr
13:00 – 13:45
SALA PRIMALIFE - Ekologiczne jedzenie – moda czy potrzeba? Prowadzący: Sandra Chrzanowska
13:00 – 13:45
SALA GASTRO PROFFESIONAL - Współpraca z portalami gastronomicznymi- jak dotrzeć do jeszcze większej liczby konsumentów?
14:00 – 14:45
SALA PRIMALIFE - Skuteczna komunikacja – poznaj zasady i zacznij je stosować.
14:00 – 14:45
SALA GASTRO PROFFESIONAL - Jak zwiększyć zyski z sezonu?
15:00 – 15:45
SALA PRIMALIFE - Domowe kosmetyki- wykorzystaj to co dała nam natura.
15:00 – 15:45
SALA GASTRO PROFFESIONAL - Obecność w sieci. Co napędza promocje w internecie?
piątek, 26 kwietnia 2019
11:00 – 11:45
SALA PRIMALIFE - Dieta Twojego dziecka – wyzwanie na które masz wpływ. Prowadzący: Sandra Chrzanowska
11:00 – 11:45
SALA GASTRO PROFFESIONAL - Budowanie zespołu – jak sobie poradzić z ciągłą rotacją?
12:00 – 12:45
SALA PRIMALIFE - Lecznicza moc oddechu. Wdech i wydech, który działa.
12:00 – 12:45
SALA GASTRO PROFFESIONAL - Trendy kulinarne 2019/2020.
13:00 – 13:45
SALA PRIMALIFE - Profilaktyka onkologiczna w diecie. Prowadzący: Magdalena Maciejewska- Cebulak
13:00 – 13:45
SALA GASTRO PROFFESIONAL - Jedyną stałą rzeczą w gastronomii są wpadki – fuck up edition.
14:00 – 14:45
SALA PRIMALIFE - Psychologia w budowaniu zdrowych nawyków.
14:00 – 14:45
SALA GASTRO PROFFESIONAL - Jak zmieniają się oczekiwania klientów w branży gastronomicznej?
15:00 – 15:45
SALA PRIMALIFE - Sprawdź skład kosmetyków, których używasz na co dzień i wyrzuć te które nie pasują do Twojej skóry!
15:00 – 15:45
SALA GASTRO PROFFESIONAL - Nowoczesna gastronomia = nowoczesny marketing.